Management

De kracht van eenvoud.


Ondernemen is het grijpen van kansen en nemen van risico’s, maar ook het managen en in kaart brengen van risico’s. In 60 % van de gevallen kan een bedrijf dat een forse calamiteit heeft gehad binnen drie jaar haar deuren sluiten. Risicomanagement is dus van groot belang voor iedere organisatie. Onderzoek heeft dan ook aangetoond dat risicomanagement financiële, operationele en strategische prestaties verbetert.

 

Read More

Hoe ben je succesvol op de arbeidsmarkt? Hoe kom je vooruit in je carrière en wat vinden werkgevers goede eigenschappen in hun medewerkers? Constitute vroeg het aan een ondernemer in hart en nieren. Als eigenaar van 4 succesvolle organisaties in onder andere de HR-branche weet hij als geen ander waaraan een goede werknemer moet voldoen. Aan ons de taak om hem het hemd van het lijf te vragen.

Waarom is het van belang dat medewerkers zich blijven ontwikkelen?

Read More

Managers of leidinggevenden komen voor in allerlei soorten en maten; inspirerend, streng, persoonlijk of juist afstandelijk. Maar wat voor manager je ook bent of hebt, onderstaande gewoontes zijn funest voor de effectiviteit van leiderschap. Wees van de volgende 6 slechte gewoontes op de hoogte en til je team naar een hoger niveau in no-time.

1. Medewerkers openbaar bekritiseren

Read More

Als je verder wil komen in je carrière is het soms onvermijdelijk om van baan te verwisselen. Wellicht biedt je huidige baan simpelweg te weinig toekomstperspectief of ben je toe aan iets anders. Wij van Constitute willen dat je slaagt. Daarom vinden we het belangrijk dat je goede beslissingen neemt. Je baan opzeggen kan een bevrijding zijn, maar weet waar je aan begint. Daarom hebben we deze week een lijst samengesteld met de slechts denkbare momenten om je baan op te zeggen.

Read More

Er zijn een aantal dingen die je absoluut niet moet zeggen tegen je werkgever als je baan je lief is. ‘Ik zou het niet weten’, ‘daar heb ik geen zin in’, of ‘dat is niet mijn probleem’, zijn een paar van de ergste die wij hier bij Constitute kunnen verzinnen. Maar op welke vragen moet je je leidinggevende in ieder geval snel een antwoord kunnen geven? Wij hebben een lijst voor je samengesteld zodat jij nooit meer met je mond vol tanden staat. Graag gedaan!

1. Wat wordt er van me verwacht?

Read More

Een goede band hebben met je collega’s. Wat houdt dat precies in? Waar de een de professionele afstand juist waardeert, vindt de ander het fijn om zo nu en dan z’n hart uit te storten bij een collega. Als je collega’s vrienden zijn geworden is het een ander verhaal, maar in het algemeen zijn er een paar universele zaken die je nooit met collega’s moet bespreken. Wij van Constitute willen dat je slaagt in het leven; daarom geven we je deze keer tips over onderwerpen die je beter niet kan bespreken op het werk.

Read More

Iedereen heeft wel een droombaan of een bedrijf waar je heel graag zou willen werken. Google wordt vaak genoemd als ideale werkgever, maar ook werken bij een goed doel staat bij veel mensen op het verlanglijstje. Hoe zorg je ervoor dat je een serieuze kans maak om bij een dergelijke bedrijf aan de slag te mogen? Wij van Constitute zochten het voor je uit en kwamen tot de volgende tips:

Tip 1. Houd ze in de gaten!

Read More

Pagina's