Wft Vermogen

Krijg inzicht in toezicht en wet- en regelgeving ten aanzien van vermogensbeheer.

 • Wil jij advies mogen geven op het gebied van vermogen?
 • Wil jij alles leren over producten op de markt?
 • Wil jij alles leren over risico's en het gesprek hierover met je klant?
 • Schrijf je dan nu in!
INVESTERING:  498  
(excl. 21% BTW)
 • VORM:  
  E-Learning
 • VAKGEBIED: 
 •  
 • PE-PUNTEN: 
 
   
   

Vervolgmodule

   

Om de module Wft Vermogen te kunnen volgen, moet je de voorkennis uit de Wft Basis training hebben.

 
 
 
   
   

Visie

   

Leer alles op het gebied van vermogen.

 
 
 
   
   

Examen

   

De training Wft Vermogen is er helemaal op gericht om jou te laten slagen voor het examen Wft Vermogen.

 
 
Doelstelling.

01

Algemene kennis.

Om advies te kunnen geven over vermogen moet je deskundig zijn. Je bouwt daarom je je algemene kennis verder uit. Wet- en regelgeving, gedragscodes en richtlijnen komen aan bod. Ook oefen je mondelinge en schriftelijke communicatie en ga je aan de slag met ICT toepassingen.

Doelstelling.

02

Risicoanalyse.

Je leert tijdens Wft Vermogen een goed klantprofiel op te bouwen en de juiste gegevens inventariseren door met de klant in gesprek te gaan. Vervolgens ga je een risicoanalyse opstellen, zodat je een weloverwogen en goed onderbouwd advies kan geven aan de klant.

Doelstelling.

03

Zelfstandig.

Aan het eind van de training kun je deze analyse niet alleen zelf maken, je kunt ook aan de klant helder uitleggen welke risico’s er bestaan, en wat dat voor hem of haar betekent.

Doelstelling.

04

Het advies.

Nu gaan we naar de oplossing, het advies. Je leert de doelstellingen van de klant te herkennen en daar passende oplossingen voor te bedenken, maar ook hoe je het aan moet geven wanneer doelstellingen niet realistisch zijn. Tot slot kijken we naar de mogelijkheid om het advies te beheren en actueel te houden door bijvoorbeeld een goede heldere administratie te voeren.

Iedereen

Een must voor iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening.

Medewerkers

Medewerkers van financiële dienstverleners die adviseren op het gebied van vermogen.

Financieel adviseurs

Financieel adviseurs die adviseren op het gebied van vermogen.

Volgende stap

Iedereen die in de financiële sector werkzaam is en de volgende stap wil maken.

Je kunt de module los volgen, maar we gaan ervan uit dat je over de voorkennis uit de Wft module Basis beschikt.

Wft Vermogen

Onderwerpen die worden behandeld zijn:

 • Algemene kennis en vaardigheden uitbouwen
 • Inventarisatie klantgegevens
 • Risicoanalyse
 • Het advies formuleren en toelichten
 • Het advies beheren en actueel houden
 • Adviseren en bijsturen in het geval van wijzigingen tijdens de duur van een contract
 • Het gesprek met de klant en het klantdossier

De opleiding Wft Vermogen duurt drie dagen.

Wft

De opleiding Wft Vermogen wordt net als onze andere Wft opleidingen aangeboden via het online college. E-learning met online oefeningen voor het leren van vaardigheden en gedrag. Zo kun jij je tijd flexibel indelen, maar heb je ook contact met docenten en medecursisten om je vragen te stellen en ervaringen te delen.

Algemene kennis

Om advies te kunnen geven over vermogen moet je deskundig zijn. Je bouwt daarom je je algemene kennis verder uit. Wet- en regelgeving, gedragscodes en richtlijnen komen aan bod. Ook oefen je mondelinge en schriftelijke communicatie en ga je aan de slag met ICT toepassingen.

Risicoanalyse

Je leert tijdens Wft Vermogen een goed klantprofiel op te bouwen en de juiste gegevens inventariseren door met de klant in gesprek te gaan. Vervolgens ga je een risicoanalyse opstellen, zodat je een weloverwogen en goed onderbouwd advies kan geven aan de klant. Aan het eind van de training kun je deze analyse niet alleen zelf maken, je kunt ook aan de klant helder uitleggen welke risico’s er bestaan, en wat dat voor hem of haar betekent.

Het advies

Nu gaan we naar de oplossing, het advies. Wat raad je de klant aan? Wat is financieel, maar ook organisatorisch verstandig? Je leert de doelstellingen van de klant te herkennen en daar passende oplossingen voor te bedenken, maar ook hoe je het aan moet geven wanneer doelstellingen niet realistisch zijn. Tot slot kijken we naar de mogelijkheid om het advies te beheren en actueel te houden door bijvoorbeeld een goede heldere administratie te voeren. De training Wft Vermogen is er helemaal op gericht om jou te laten slagen voor het examen Wft Vermogen. Je kunt het examen doen op een locatie bij jou in de buurt. Als je dat wilt kunnen wij het examen voor je boeken. Zo kun jij je helemaal op de training richten.

Om de module Wft Vermogen te kunnen volgen, moet je de voorkennis uit de Wft Basis training hebben. Je kunt beide modules ook als een pakket afnemen, hierover kun je contact opnemen via info@constitute.nl. Na het volgen van de module Wft Vermogen kun je doorstromen naar de modules Hypothecair krediet of Pensioenen.