Werkwijze


Onze werkwijze

Wij zien open trainingen als het ideale platform om uit te vinden hoe het anders, beter, slimmer, authentieker en effectiever kan. Wij creëren een omgeving waarbinnen jij met andere deelnemers uit verschillende organisaties en met een andere achtergrond op onderzoek gaat en veel ervaart. En waarin je vanuit deze rijke diversiteit aan mogelijkheden jouw eigen weg leert te vinden. Wij geloven niet in 'one best way', maar alleen in een 'personal best way'.

De manier waarop wij trainen vraagt om een zorgvuldige benadering van het totale proces. Voor, tijdens en na een training.

Focus vooraf

De eerste ontmoeting met Constitute bestaat uit het invullen van een aantal vragen via ons online intake formulier, vragen die je bewuster maken van je leerdoelen. Deze antwoorden zullen voorafgaand aan de training door ons in behandeling worden genomen om zo een heldere focus op die leerdoelen te krijgen en zo onze trainingen waar nodig aan te passen.

Mijn Constitute

Wanneer je je inschrijft voor een Constitute training krijg je een persoonlijke inlogcode en een wachtwoord toegestuurd. Met wachtwoord heb je toegang tot jouw persoonlijke MyConstitute pagina. Op MyConstitute is het intake formulier, pre course reading (artikelen die vooraf bestudeerd kunnen worden) of extra informatie over de training te vinden. In sommige gevallen vind je er ook al een digitale versie van de lesstof. Het intake formulier gebruiken wij om de training af te stemmen op jouw persoonlijke doelen. Daarnaast kun jij je beter voorbereiden op de training en alvast voorpret hebben, want wij zien leren vooral als iets leuks. Mocht je dan al vragen hebben dan kun je die ook op deze persoonlijke pagina stellen.

Open training

Een open training wordt gekenmerkt door een diversiteit aan deelnemers waardoor een rijke leercontext ontstaat waarin cursisten van en met elkaar leren. Praktijkervaringen, cases en probleemsituaties van jou en andere deelnemers zijn het uitgangspunt. In een sfeer van vertrouwen krijg je alle gelegenheid om te reflecteren en te experimenteren. Hierbij staat het doel en het bestendigen van nieuwe ervaringen in de dagelijkse praktijk voorop.

E-learning

Online leren bij Constitute betekent dat we optimaal gebruikmaken van het internet, daarom voordelig voor jou. Je ontvangt van ons een map, een inlogcode en als je wilt, wordt je persoonlijk begeleid door jouw coach.

Verankering na afloop

Na afloop van elke training vindt een evaluatie plaats en stel je samen met de trainer een persoonlijk actieplan op. Hier geven wij je de ruimte te reflecteren op de training en kijken naar mogelijkheden die wij jou eventueel in de toekomst kunnen bieden.